Zoran Bitunjac, dr.med., spec. obiteljske medicine (1957.-2014.)

Dana 24. travnja zauvijek nas je napustio dr. Zoran Bitunjac, čovjek širokog srca i duše, pouzdan liječnik koji je čitav svoj profesionalni život posvetio Primoštencima, liječeći ih svakodnevno unazad trideset godina.

Rođen je u Zlarinu 1957. godine. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1983. godine, a od 1984. radio je u Ambulanti Primošten.

Tijekom svoje karijere značajno je utjecao na svoju okolinu, kako svoje bolesnike, tako i mlađe kolege i suradnike koje je učio (i naučio) mnoge tajne medicinskog poziva i bio im je prijatelj, oslonac i ponos u svakom trenutku. Veseljak po prirodi, uvijek je oraspoloživao suradnike i bolesnike te je i na taj način olakšavao stresne situacije u kojima su se našli, a i one svakodnevne životne dogodovštine, koje to nisu bile.

Kao specijalist obiteljske medicine bio je i osnivač Koordinacije hrvatske obiteljske medicine – podružnice za Šibensko-kninsku županiju.

Nažalost, ozbiljna bolest sa kojom se na svoj poseban način borio unazad tri godine je na kraju pobijedila i otela nam ga je prerano. Unatoč tome, vjerujem kako sada ne bi želio tugu, žalost i suze, jer je živio svoj život na takav način da mu nije istekao kako voda kroz šuplju čašu.

Kada odlaze ljudi koji su svojim iznimnim radom i zalaganjem zadužili svoje bližnje, ostaje svijetli trag i dobra djela ih nadžive. Za nas koji smo ga poznavali, ostaje živa uspomena na gospodina doktora, marljivog i samozatajnog, koji je svoju životnu energiju usmjerio za dobro bolesnika.

Za sve dobro od srca mu hvala!

Neka mu je vječna slava i počivao u miru!

dr.sc. Ana Jurin Martić, dr.med.