Iza nas je još jedna uspješna turistička sezona u kojoj je ostvareno 748.414 noćenja što je 5% više u odnosu na prošlogodišnju sezonu kada je ostvareno 714.000 noćenja.
Najviše noćenja ostvareno je u privatnom smještaju 374.447, zatim slijedi hotel „Zora“ s 118.597 noćenja, kamp 113.370 te nautičari 130.000 noćenja.

Sezona je tradicionalno započela proslavom Gospe od Loreta 10. svibnja, nastavljena proslavom i procesijom kroz mjesto Gospe od Porta 27. srpnja., s bogatim kulturno-zabavnih programom na ljetnoj pozornici uz folklorne večeri, večeri dalmatinskih klapa, plesne večeri i Puhačkim orkestrom Primošten nedjeljom.
Sezonu su također obilježila brojna gostovanja iz Litve, prijateljska gostovanja iz Slovačke i talijanske općine Apiro te Primoštenske Užance koje ove godine održane u Supljaku.
Primoštenske užance su manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine prvi tjedan u kolovozu u drugom zaseoku, a cilj im je sačuvati izvorne vrijednosti i običaje.

Posebno ovogodišnje priznanje uručila je međunarodna organizacija INTERSTAS /Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza koja je Stipi Petrini dodijelila međunarodnu turističku nagradu POSEBNO PRIZNANJE 2012. za uređenje plaže Raduča u Primoštenu.