POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA RAZVOJ LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE U RIBARSTVU FLAG- A LANTERNA

Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Lanterna“ kreće s pripremnim radnjama izrade Lokalne razvojne strategije u ribarstvu koja će odrediti smjer razvoja ribarstvenog područja za razdoblje do 2027.godine.

U okviru ove, prve faze, intencija je prikupiti projektne ideje koje bi zainteresirani dionici željeli prijaviti za dodjelu bespovratnih sredstava na buduće natječaje FLAG- a.

Prikupljene projektne ideje poslužit će kao temelj za izradu buduće Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Lanterna i samih natječaja.

Dionici se mogu uključiti slanjem projektnih prijedloga ispunjavanjem Obrasca koji se nalazi u prilogu ovog Poziva.

Za podnošenje projektne ideje nije nužno popunjavanje svih polja u obrascu. Također napominjemo da dostavljene projektne ideje podliježu pravnoj zaštititi intelektualnog vlasništva.

Napominjemo kako svi projekti koji se planiraju prijaviti na buduće natječaje FLAG-a moraju biti povezani s morem i/ili sektorom ribarstva i akvakulture, moraju se provoditi na području FLAG- a, odnosno rezultati projekta se moraju ostvariti na području djelovanja FLAG- a.

Područje FLAG-a čini pet jedinica lokalne samouprave: grad Šibenik, te općine Bilice, Primošten Rogoznica i Marina.

Sljedeća faza obuhvatit će radionice i sastanke tijekom narednih mjeseci na kojima ćemo detaljnije razgovarati o predloženim projektima kako bi na vrijeme uvidjeli moguće probleme i izazove, ali i mogućnosti međusobne suradnje i poboljšanja budućih investicija na području djelovanja FLAG-a.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti putem maila [email protected] te putem telefona na kontakte:  091/ 2207886 ili 098/ 212892.