Završna konferencija “Unapređenje usluga u Dječjem vrtiću Općine Primošten II”

U srijedu, 23. kolovoza 2023. godine, u dvorištu Dječjeg vrtića Općine Primošten održana je završna konferencija projekta “Unapređenje usluga u Dječjem vrtiću Općine Primošten II”. UP.02.2.2.16.0062, čiji je nositelj Dječji vrtić Općine Primošten, a projektni partner Općina Primošten.

U okviru dodjele bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda ukupno vrijednom 300 milijuna kuna, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Dječjem vrtiću Općine Primošten projekt ukupne vrijednosti 2.822.356,18 kuna od čega je 100% financirano iz sredstava Europskog socijalnog fonda. 

Dobrodošlicu nazočnim zaželjela je ravnateljica Erika Nižić mag.praesc.educ, te prezentirala ostvareno u sklopu projekta.

Cilj projekta je bio povećanje broja mjesta u vrtiću, kvalitetnije programe te produljeno radno vrijeme s ciljem razvijanja sustava koji je dostupan, inkluzivan i prilagodljiv potrebama djece i roditelja, što je pridonijelo usklađivanju radne i obiteljske usluge te kulmulativnim učinkom doprinijelo kvaliteti sredine Općine Primošten.

U sklopu projekta napisani su, verificirani i provodili su se novi programi ; Cjelodnevni program Marije Montessori, Kraći sportski program, Kraći plesni program, Kraći glazbeni program, Kraći Dramsko- scenski, Obavezni program Predškole, Program za roditelje “Rastimo zajedno” i Program Zimovanja. Svi navedeni obogaćeni programi kao i program Engleskog jezika nisu se naplaćivali za vrijeme realizacije projekta. Roditelji su sudjelovali u participaciji osnovnog programa, a svi dodatni – obogaćeni programi su bili za roditelje besplatni.