Predstavljanje projekta „Unapređenje usluga Dječjeg vrtića Općine Primošten II“

U četvrtak , 19. svibnja 2022. godine u dvorištu Dječjeg vrtića Općine Primošten održano je predstavljanje projekta „ Unapređenje usluga Dječjeg vrtića Općine Primošten II“ UP.02.2.2.16.0062, čiji je nositelj Dječji vrtić Općine Primošten, a projektni partner Općina Primošten.

U okviru dodjele bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda ukupno vrijednom  300 milijuna kuna, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Dječjem vrtiću Općine Primošten financiranje u stopostotnom iznosu od 2.822.356,18 kuna iz Europskog socijalnog fonda.

 Dobrodošlicu  nazočnima i izlaganje projekta najavila je ravnateljica Erika Nižić, mag.praesc.educ., koja je prezentirala novi projekt, te prezentirala ostvarene ciljeve  iz završenog prvog projekta.

Uz postojeće programe Montessori, Program engleskog jezika, Program za roditelje “ Rastimo zajedno“, Program “ Klub očeva“, Preventivni program za predškolce CAP, uvode se novi programi: Sportski program, Plesni program i Glazbeni program. 

Cilj projekta je povećanje broja mjesta u vrtiću, kvalitetnije programe te produljeno radno vrijeme s ciljem razvijanja sustava koji je dostupan, inkluzivan i prilagodljiv potrebama djece i roditelja, što će doprinijeti usklađivanju radne i obiteljske usluge te kumulativnim učincima doprinijeti kvaliteti sredine Općine Primošten.