IZLET U ZADAR

IZLET U ZADAR 15.TRAVNJA 2013. se sastojao od:
– posjete ranču Dar-Mar u Poljicama kod Zadra
– posjete solani u Ninu
– obilaskom turističkih atrakcija Zadra
Na ranču Dar-Mar smo imali priliku,osim hranjenja magaraca koje je bilo apsolutni hit među djecom, vidjeti izbliza i mnoge druge domaće životinje: koke,tuke,guske,patke,fazane i zečeve, degustirati magareće mlijeko, te od dobrog domaćina g.Damira Štuline doznati i zašto kažu da je magareće mlijeko jedno od najzdravijih mlijeka.
Nakon toga smo otišli u posjet solani u Ninu gdje smo se upoznali s procesom dobivanja soli od morske vode, te na koji način se to radilo nekada a na koji način se to radi sada. Vidjeli smo ooogromna brda od soli, upoznali se sa različitim vrstama soli, degustirali ih, naučili da je „cvijet soli“ najfinija i najukusnija vrsta soli, upoznali se s nekim životinjskim vrstama koje žive na solani (ptica vlastelica, rak slaništar..), posjetili muzej koji se nalazi u sklopu solane i još puno, puno toga.
Za kraj smo otišli u Zadar, gdje smo posjetili neke od najzanimljivijih zadarskih turističkih atrakcija:“Pozdrav Suncu“, „Morske orgulje“ (koje preeedivno sviraju) i crkvu Sv.Donat.
Na povratku kući, naš vodič puta organizirao je pravi mali kviz znanja, u kojem smo rezimirali sve što smo taj dan vidjeli, te provjerili znanje o viđenom. Natjecale su se lijeva i desna strana autobusa, obje su postigle isti broj bodova pa smo se svi zajedno nagradili jednim velikim aplauzom.
Ukratko, bio je to izlet za pamćenje!

P.S. Veliko hvala mamama Snježani,Mirjani,Gordani,Sanji i Josipi na pomoći!

          

Add your thoughts

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)