Zlatni status i zelena zastava Dječjem vrtiću Općine Primošten

U kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma 7. lipnja 2023. godine održan je Susret međunarodnih Ekoškola u RH na kojem je sudjelovalo oko 400 sudionika iz 150 Ekoškola iz cijele Hrvatske. 

Slijedom strateškog plana „Gaia 20:30” Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE) ova godina posvećena je strateškom cilju „smanjenje onečišćenja“. Udruga Lijepa Naša je dugogodišnji član Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš te nacionalni koordinator njezinih programa u Hrvatskoj (Ekoškola, Plava zastava i Zeleni Ključ). Tema za ovogodišnji Susret Ekoškola je „smanjenje onečišćenja“. U okviru ove teme Ekoškole su predstavile svoje aktivnosti putem usmenog ili posterskog priopćenja.

Djeca u Dječjem vrtiću Općine Primošten već od najranije dobi, kroz različite eko aktivnosti osvješćuju važnost očuvanja prirode i važnost sprečavanje štetnog utjecaja na Zemljinu atmosferu, klimatske promjene i globalno zatopljenje. Njihov rad je prepoznat i nagrađen ove godine sa zlatnim certifikatom i zelenom zastavom.