Program Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnije škole i vrtići“

Dječji vrtić Općine Primošten je od početka pedagoške godine 2022/2023 uključen u provedbu programa Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnije škole i vrtići“, odobrenog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U dvije godine provedbe u programu je sudjelovalo više od 24 000 djece i 1900 odgojno-obrazovnih djelatnika iz 165 dječjih vrtića i 75 osnovnih škola. 

Cilj programa Hrvatskog Crvenog križa „ Sigurnije škole i vrtići“ je stvaranje odgojno – obrazovnog okvira za sustavnu provedbu i prepoznavanje važnosti tema: priprema za sve vrste izvanrednih situacija, prva pomoć, psihosocijalna podrška i općenita sigurnost u vrtićima i školama te prepoznavanje potrebe i poticanje na sustavno educiranje od najranije životne dobi kroz cjeloživotno učenje i usavršavanje znanja, vještina i kompetencija iz navedenih područja.

Dana 30. ožujka 2023. godine Hrvatski Crveni križ, posjetio je naš vrtić i održao edukativnu radionicu na temu „Zaštita zdravlja“. Na radionici djeca su naučila o osobnoj higijeni, koje službe treba zvati u slučaju opasnih situacija, postupak ispravnog pranja ruku itd.. Sva su djeca vrlo aktivno sudjelovala u radionici, te su svoje znanje primijenili ispunjavajući edukativne bojanke dodijeljene od Crvenog križa.

Zahvaljujemo Hrvatskom Crvenom križu i radujemo se idućoj radionici!