Aktivnosti i projekti

OLIMPIJADA

   
   

Svake godine uoći dana Općine,odnosno blagdana Gospe od Loreta, organiziramo svoju dječju olimpijadu koju smo prigodno nazvali “Olimpijsko srce Primoštena” a na kojoj sudjeluju i djeca iz DV Brat Sunce koji vode časne sestre franjevke.

Olimpijadu smo prilagodili našim mogućnostima i željama tako da se sastoji od 3 discipline: trčanje na 50m, štafeta i bacanje bacanje vrećice u dalj.
Uz djecu natječu se i roditelji u raznim igrama koje izazivaju poseban natjecateljski duh kod svih prisutnih uz, naravno, velike količine smijeha.
Cilj ovog sportskog događanja- promicanje sportskog duha i fair- playa uz zabavu i druženje djece i roditelja dvaju vrtića.

PRIMOŠTEN NEKAD I SAD

   

 

 

 

 

U ovaj projekt uključili smo malo bake i djedove da se prisjete doba kad su i sami bili djeca- čega su se igrali, koje pjesme su pjevali i sl.
Tako smo oteli zaboravu neke stare brojalice, pjesme, plesove, obiteljske nadimke specifične za Primošten ,pa čak i neke smješnije kletve i kratke istinite pričice- anegdote.
Najveći primoštenski blagdan je Gospe od Loreta, te smo imali priliku podsjetiti primoštence na te stare običaje što je naišlo na opće oduševljenje svih prisutnih.
U sklopu svečanosti bilo je priređeno i nekoliko izložbi , izložba starih fotografija koje smo prikupili u suradnji s roditeljima- fotografije Primoštena kako je nekad izgledao, portreti , odnosno fotografije samih primoštenaca, izložba starih predmeta i alata koji su se nekad koristili u životu i radu i izložba dječjih crteža nastalih tijekom projekta .Cjelokupna svečanost je u prisutnima probudila izuzetno nostalgične osjećaje prema nekadašnjem načinu života.

MALI KOMUNALCI

   
   

Upoznavajući ljepote Primoštena shvatili smo da te vrijednosti treba očuvati, te se iz tih razmišljanja izrodila ideja o projektu koji smo mi prigodno nazvali Mali komunalci.
– upoznali smo se sa poslom profesionalnog vozača i čistaća
– upoznali smo se sa vrtlarima koji se brinu o zelenim površinama u Primoštenu, te se uključili u njihov rad
– organizirali smo akciju prikupljanja plastičnih boca i baterija, pa smo u tu svrhu ukrasili i kutije u koje smo odlagali taj otpad
Sve te životno- praktične aktivnosti sa područja ekologije uklopili smo i u svakodnevne aktivnosti u vrtiću pa smo na tu temu obradili i brojne priče, pjesme ,predstave, igrokaze i likovne aktivnosti, te na taj način bogatili i dječji rječnik i dječje spoznaje o eko pojmovima.