Evidencija bolesti

Evidencija bolesti kod djece u vrtiću ili zašto trebamo ispričnicu nakon bolovanja?

Od prvog dana polaska Vašeg djeteta u vrtić gnjavimo Vas sa kojekakvim zahtjevima, a liječnička potvrda koju tražimo nakon bolovanja Vaše djece, jedan je od zahtjeva koji Vas, sigurni smo, ponekad nervira i ne vidite baš pravu svrhu istog.
No, nije taj zahtjev samo neki naš hir. Donijeti ispričnicu nakon bolovanja zakonska je obaveza. Prema podacima na ispričnici dužni smo u Vrtiću pratiti izostanke djece zbog zdravstvenih razloga, evidentirati ih u osobnu dokumentaciju djeteta, a na kraju godine podatke o razlozima i broju izostanaka prezentirati u službenom izvješću.
Cilj je ovog praćenja kontrola epidemiološke situacije u Vrtiću radi poduzimanja pravovremenih mjera za zaštitu zdravlja djece u kolektivu, te suzbijanje širenja infektivnih bolesti.

Za ostvarenje ovog cilja izuzetno nam je važna dobra suradnja s roditeljima, zato i sada apeliramo na Vas:
1. informirajte odgajatelje telefonom ako je vaše dijete boluje od : bakterijske upale grla, upale pluća, vodenih kozica, šarlaha, konjuktivitisa, mononukleoze, gripe, trovanja salmonelom ili od neke druge infektivne bolesti;

2. po povratku nakon bolovanja u vrtić obavezno donesite ispričnicu od liječnika na kojoj mora pisati: ime i prezime djeteta, vrijeme izostanka – datum početka i završetka bolovanja i razlog odnosno šifra bolesti.

Zahvaljujemo Vam na suradnji i ovaj put!